Gratis verzending bij bestellingen van meer dan €65

Word lid van onze Facebook-gemeenschap

Wat zijn terpenen?

Wat zijn terpenen?

Maar wacht. U dacht dat cannabinoïden de bestanddelen in de cannabis- of hennepplant waren die voor genezing zorgden, toch? Ja, maar men heeft ontdekt dat terpenen hierbij ook een grote rol kunnen spelen. In feite werken cannabinoïden en terpenen samen in iets wat het entourage-effect wordt genoemd.

Het entourage-effect betekent gewoon dat cannabinoïden zoals THC en CBD bedoeld zijn om samen te werken met de honderden andere verbindingen en de terpenen. Het is de hele plant die het beste werk levert, niet slechts één enkele verbinding. Zelfs als verlichting wordt geboden door het gebruik van een CBD- of THC-olieTherapie met de hele plant is de meest voorkomende toepassing. Het gebruik van alle verbindingen en terpenen in de plant is misschien toch de beste manier.

DE TERPEN TAFEL

Momenteel zijn er minstens 20.000 verschillende terpenen, en de cannabis- of commerciële hennepplanten bevatten meer dan 100 van deze terpenen. Veel terpenen die door de cannabis- of commerciële hennepplant worden geproduceerd, komen ook elders in de natuur voor. Er zijn echter enkele terpenen die in hoge concentraties voorkomen in cannabis en commerciële hennepplanten. Dit zijn de terpenen die u moet kennen:

Biosyyd_Terpene.jpg
MYRCEN-TERPEN

Myrceen, dat ook voorkomt in mango's, is de belangrijkste terpeen in cannabisplanten. Bij sommige planten kan tot 65 procent van het terpeenprofiel alleen al uit myrceen bestaan. De aanwezigheid van myrceen bepaalt vaak of een bepaalde soort als indica of sativa kan worden geclassificeerd. Planten met meer dan 0,5 procent myrceen worden indica genoemd. Myrceen heeft ontspannende Eigenschappen en ontstekingsremmend en antikatabool Eigenschappen.

LIMONEEN TERPENEN

Limoneen, de tweede meest voorkomende terpeen in cannabis, komt ook voor in diverse citrusvruchten en is verantwoordelijk voor de citrusachtige geur. Het is echter niet aanwezig in alle cannabissoorten. Limoneen heeft een sterke Schimmelwerend en antibacterieel eigenschappen en door zijn heerlijke geur is het een veelgebruikt additief in huishoudelijke schoonmaak- en cosmeticaproducten. Limoneen kan ook helpen om Stress en versterken Stemming.

PIN TERP

De naam van deze terpeen zegt het eigenlijk al. Pinene komt het meest voor in dennen en geeft dennennaalden hun kenmerkende geur. Het komt voor in twee varianten: Alpha, die verantwoordelijk is voor de geur heerlijk dennenaromaen bèta, dat naar rozemarijn, dille of peterselie ruikt. Pinene is een sterke bronchodilatatormaar heeft ook sterke ontstekingsremmend en antiseptisch Effecten die al eeuwenlang in de kruidengeneeskunde worden gebruikt.

LINALOOL TERPEEN

Als u ooit lavendel hebt gebruikt voor zijn ontspannende effecten, dan kent u het terpeen linalool. Linalool is algemeen bekend om de Stressvermindering, Anti-angsten Antidepressivum Effecten. Linalool kan de angstige bijwerking compenseren die THC soms veroorzaakt, waardoor het een ideale terpeen is voor de behandeling van angst.

CARYOFYLLEEN-TERPENEN

Dit terpeen, dat een kruidige, houtachtige en peperige geur heeft, komt ook voor in zwarte peper en kaneel. Studies suggereren dat deze kleine terpeen in staat is het grote werk van Behandeling van angst, Depressieen Ontstekingen.

HUMULEN-TERPENEN

Terwijl veel andere soorten de eetlust bevorderen, wat gunstig is bij aandoeningen waarbij misselijkheid en verlies van eetlust een rol spelen, kunnen soorten die humuleen bevatten zelfs helpen de eetlust te verminderen. Van humuleen, dat voorkomt in hop, kruidnagel en basilicum, is ook aangetoond dat het ontstekingsremmend en antibacteriële eigenschappen in onderzoek.

Zoals gezegd bevat cannabis of industriële hennep ongeveer 100 bekende terpenen, elk met hun eigen effecten. In combinatie met de cannabinoïden en andere terpenen kan de toekomst van cannabis liggen in het kweken van variëteiten die rijk zijn aan bepaalde terpenen en cannabinoïden om op maat gemaakte variëteiten te creëren die specifieke effecten hebben.

Deel de post:

Meer blogs

Sluit