Gratis verzending bij bestellingen boven €65

Word lid van onze Facebook-gemeenschap

0
0.00
0 items

Geen producten in de winkelwagen.

Wat zijn terpenen?

Maar wacht. Je dacht dat cannabinoïden de stoffen in de cannabis- of hennepplant waren die voor genezing zorgden, toch? Ja, maar men heeft ontdekt dat terpenen hierbij ook een grote rol kunnen spelen. In feite werken cannabinoïden en terpenen samen in iets dat het entourage-effect wordt genoemd.

Het entourage-effect betekent simpelweg dat cannabinoïden zoals THC en CBD bedoeld zijn om samen te werken met de honderden andere bestanddelen en de terpenen. Het is de hele plant die het beste werk levert, niet slechts een enkele verbinding. Zelfs als verlichting wordt geboden door het gebruik van een CBD- of THC-olietherapie met de hele plant is de meest gebruikelijke toepassing. Het gebruik van alle verbindingen en terpenen in de plant is misschien toch de beste manier.

DE TERPEN TAFEL

Momenteel zijn er minstens 20.000 verschillende terpenen, en de cannabis- of commerciële hennepplanten bevatten meer dan 100 van deze terpenen. Veel terpenen die door de cannabis- of commerciële hennepplant worden geproduceerd, worden ook elders in de natuur aangetroffen. Er zijn echter enkele terpenen die in hoge concentraties worden aangetroffen in cannabis en commerciële hennepplanten. Dit zijn degenen die je moet weten:

Biosyyd_Terpene.jpg
MYRCEN-TERPEN

Myrceen, dat ook in mango's wordt aangetroffen, is het belangrijkste terpeen in cannabisplanten. Bij sommige planten kan tot 65% van het terpenenprofiel bestaan uit myrceen alleen. De aanwezigheid van myrceen bepaalt vaak of een bepaalde soort als indica of sativa kan worden geclassificeerd. Planten met meer dan 0,5 procent myrceen worden indica genoemd. Myrceen heeft ontspannend Eigenschappen, alsmede ontstekingsremmend en antikatabole middelen Eigenschappen.

LIMONEEN TERPENEN

Limoneen, het op een na meest voorkomende terpeen in cannabis, wordt ook aangetroffen in diverse citrusvruchten en is verantwoordelijk voor de citrusachtige geur. Het is echter niet aanwezig in alle cannabissoorten. Limoneen heeft sterke Antischimmel en antibacterieel eigenschappen en zijn heerlijke geur is het een veelgebruikt additief in huishoudelijke reinigings- en cosmetische producten. Limoneen kan ook helpen om Stress en versterken Mood.

PIN TERP

De naam van deze terpeen zegt het eigenlijk al. Pinene komt het meest voor in dennen en geeft dennennaalden hun kenmerkende geur. Het komt voor in twee varianten: Alpha, die verantwoordelijk is voor de geur heerlijk dennenaromaen bèta, dat ruikt naar rozemarijn, dille of peterselie. Pinene is een sterk bronchodilatatormaar heeft ook sterke ontstekingsremmend en antiseptisch Effecten die al eeuwenlang in de kruidengeneeskunde worden gebruikt.

LINALOOL TERPEEN

Als je ooit lavendel hebt gebruikt vanwege de ontspannende werking, dan ken je het terpeen linalool. Linalool is algemeen bekend om de Stress verminderen, Anti-angsten Antidepressivum Effecten. Linalool kan helpen het angstige neveneffect te compenseren dat soms door THC wordt veroorzaakt, waardoor het een ideaal terpeen is voor de behandeling van angst.

CARYOFYLLEEN-TERPENEN

Dit terpeen, dat een kruidige, houtachtige en peperige geur heeft, wordt ook aangetroffen in zwarte peper en kaneel. Studies suggereren dat dit kleine terpeen in staat is om het grote werk te doen van Behandeling van angst, Depressieen Ontstekingen.

HUMULEN-TERPENEN

Terwijl veel andere soorten de eetlust helpen verhogen, wat gunstig is bij aandoeningen waarbij misselijkheid en verlies van eetlust een rol spelen, kunnen soorten die humuleen bevatten zelfs helpen de eetlust te verminderen. Humuleen, dat wordt gevonden in hop, kruidnagel en basilicum, heeft ook aangetoond ontstekingsremmend en antibacteriële eigenschappen in onderzoek.

Zoals gezegd, bevat cannabis of industriële hennep ongeveer 100 bekende terpenen, elk met hun eigen effecten. In combinatie met de cannabinoïden en andere terpenen zou de toekomst van cannabis kunnen liggen in het kweken van variëteiten die rijk zijn aan bepaalde terpenen en cannabinoïden om op maat gemaakte variëteiten te creëren die specifieke effecten hebben.