Gratis verzending bij bestellingen van meer dan €65

Word lid van onze Facebook-gemeenschap

De voordelen van terpenen

De voordelen van terpenen

Als u ooit een vleugje bijzonder aromatische planten zoals lavendel hebt geroken, bent u terpenen tegengekomen. Terpenen zijn aromatische verbindingen die de speciale geur vormen van veel planten zoals cannabis, dennen, lavendel en sinaasappels.

Het produceren van de smaak van hennep en andere planten is echter niet het enige doel van deze belangrijke chemicaliën. Terpenen hebben een beschermende functie voor de plant en kunnen ook een aantal voordelen voor de gezondheid van het menselijk lichaam opleveren.

Lees verder voor meer informatie over de voordelen van de terpenen in CBD.

WAT ZIJN TERPENEN?

Terpenen zijn geurige organische verbindingen in hennep en andere planten die zich binden aan receptoren in het menselijk lichaam en een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen bieden. Terpenen zijn verantwoordelijk voor het aroma en de smaak van sommige van hennep afgeleide CBD-producten, zoals onze Oliën of Pasta'sen beïnvloeden hun effect door interactie met cannabinoïden.

De uit hennep gewonnen terpenen worden gevormd in de trichomen. Cannabis trichomenHun relatieve aanwezigheid wordt rechtstreeks beïnvloed door zowel het spectrum als de intensiteit van de blootstelling aan licht. Terpeenprofielen verschillen van hennepplant tot hennepplant en beïnvloeden hun unieke aromaprofielen. Verschillende hennepplanten produceren verschillende geuren op basis van hun unieke mix van terpenen.

WAAROM PRODUCEREN PLANTEN TERPENEN?

Bij sommige planten dienen terpenen om bestuivers aan te trekken of roofdieren zoals insecten of roofdieren af te weren. Terpenen spelen ook een beschermende rol door de plant te helpen herstellen van schade, terwijl andere fungeren als onderdeel van het immuunsysteem van de plant om schadelijke ziektekiemen af te weren.

SOORTEN TERPENEN

We hebben het al gehad over verschillende Soorten terpenenelk met een uniek smaakprofiel en doel. Enkele van de meest voorkomende terpenen in hennepplanten zijn:

 • Caryofylleen -Een terpeen in hennep dat ook voorkomt in hop, kruidnagel en rozemarijn. Het heeft een kruidachtig aroma dat synoniem is met deze planten.

 • alfa - Humulen -Deze terpeen is dominant aanwezig in hop. Het komt ook voor in salie, kruidnagel, basilicum, zwarte peper en ginseng en heeft een overeenkomstige "hoppige" smaak.

 • Limoenen -komt het meest voor in citrusvruchten en zorgt voor de citrusgeur.

 • Linalool -Deze terpeen komt voor in rozenhout, bergamot, koriander, roos, jasmijn en lavendel. Het geeft een zeer aangenaam bloemig aroma en wordt vaak gebruikt in zeep en parfums.

 • Myrceen -wordt meestal geassocieerd met de karakteristieke "aardse" smaak van de meeste hennepplanten.

 • Ocimene-Geeft een sterke, zoete, kruidige geur. Een grote verscheidenheid aan planten, waaronder munt, mango's, basilicum en orchideeën.

 • Pinene -Zoals de naam al doet vermoeden, komt het vaak voor in dennenbomen en andere naaldbomen; pineen is ook verantwoordelijk voor de "dennenachtige" smaak van bepaalde hennepplanten.

 • Terpinolen -komt vaak voor in planten die bekend staan om hun aangename geur, zoals rozemarijn, coniferen, seringen en appels. Het geeft een fris kruidig citrusaroma.

 • alfa-bisabolol-Dit terpeen werd in de twintigste eeuw voor het eerst geïsoleerd uit Matricaria chamomilla (Asteraceae) en is sindsdien aangetroffen in andere aromatische planten zoals Eremanthus erythropappus, Smyrniopsis aucheri, Vanillosmopsis-soorten en Salvia runcinata.

VOORDELEN VAN TERPENEN

Welke voordelen hebben terpenen voor mensen? Van terpenen is aangetoond dat ze samenwerken met het endocannabinoïde systeem, ofwel ECSalsmede met het immuunsysteem, het zenuwstelsel en het maagdarmstelsel. Terpenen helpen ook andere cannabismoleculen bij het produceren van de gewenste effecten. Dit staat bekend als het entourage-effecten is de reden dat deze aromatische verbindingen zo'n belangrijk onderdeel van het cannabisonderzoek zijn geworden.

Er zijn veel potentiële gezondheidsvoordelen verbonden aan terpenen, maar het meeste onderzoek tot nu toe is gebaseerd op dier- en laboratoriumstudies. Er is meer onderzoek nodig om de rol van terpenen in de gezondheid volledig te begrijpen.

Enkele potentiële voordelen van terpenen die moeten worden onderzocht zijn:

 • Bèta-caryofylleen wordt door wetenschappers zowel een cannabinoïde als een terpeen genoemd omdat het zich, in tegenstelling tot andere terpenen, gedraagt als een cannabinoïde en rechtstreeks de cannabinoïde-receptoren van het lichaam activeert. Beta-caryofylleen is overvloedig aanwezig in de cannabisplant. Het heeft een breed scala aan potentiële positieve effecten, waarvan de meeste te danken zijn aan zijn invloed op Ontsteking.

 • alfa - Humulen kan een effectieve ontstekingsremmer zijn, zoals blijkt uit voorlopige Onderzoek toont aan.

 • Kalk is de tweede meest voorkomende terpeen in de natuur en wordt ook gebruikt in diverse producten zoals schoonmaakmiddelen en parfums. Het kan een synergetisch effect hebben met CBD om occasionele angst te verminderen en de algemene stemming te verbeteren, gebaseerd op Voorlopig onderzoek.

 • Linalool kunnen hebben Anticonvulsivum en Kalmerend eigenschappen. Het heeft zich ook bewezen in Remt de groei van schimmels in laboratoriumstudies.

 • Myrceen is de meest voorkomende terpeen in cannabis. Het staat bekend om zijn sterke kalmerend effecten kan ook een effectieve ontstekingsremmer zijn. A Studie uit 2015 in celkweekmodellen suggereert dat myrceen kan helpen bij het vertragen van kraakbeendegradatie en dat de effecten ervan op osteoartritis verder moeten worden onderzocht.

 • Ocimen kan een ontstekingsremmend effect hebben en kan werken als een antiviraal en Schimmelwerend Eigenschappen.

 • Pinen Kan ook ontstekingsremmend werken Eigenschappen. Er is aangetoond dat het een interactie aangaat met GABA-receptoren, wat kan bijdragen tot een gevoel van kalmte.

 • Het gebruik vanalfa-bisabolol als ontstekingsremmer is alomtegenwoordig. Deze verbinding heeft ook verschillende andere farmacologische eigenschappen, zoals Pijnstillend en antibiotisch.

TERPENE OP Nederlands Groen Alternatief

Ons hennep extract bevat natuurlijk voorkomende fytocannabinoïden, terpenen, flavonoïden en meer. Het wordt gebruikt in formules ter ondersteuning van een gevoel van kalmte, concentratie, beheersing van dagelijkse stress, herstel van door inspanning veroorzaakte ontstekingen en behoud van gezonde slaapcycli. Bovendien verwijderen wij voorzichtig alle natuurlijke terpenen uit onze industriële hennepplanten en voegen deze weer toe aan onze eindproducten om de meest natuurlijke smaak en geur te behouden, terwijl hun volledige therapeutische potentieel wordt ontsloten.

Deel de post:

Meer blogs